1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

23 Maret nyaéta poé ka-82 dina sataun (ka-83 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 283 poé.

KajadianÉdit

  • 1568 – Pasini Daméy Longjumeau ditaréken, mungkas phase kadua Perang Agama Perancis.
  • 1801Tsar Paul I ti Rusia ditelasan dina lisbangna di Kastil St. Michael.
  • 1821Perang Kamerdékaan Yunani: Patempuran jeung runtuhna Bénténg Kalamata.
  • 1857Élevator munggaran Elisha Otis dipasangkeun di Broadway 488, Kota New York.
  • 1862Perang Sipil Amérika: Patempuran Kernstown Kahiji, Virginia, nandaan awalna Kampanye Perang Stonewall Jackson.
  • 1879Perang Pasifik: Patempuran Topáter, patempuran munggaran dina perang éta lumangsung antara Chili ngalawan pasukan gabungan Bolivia jeung Péru.
  • 1885Perang Cina-Perancis: Kameunangan Cina dina Patempuran Phu Lam Tao deukeut Hưng Hóa, Viétnam Kalér.
  • 1889Mirza Ghulam Ahmad ngadegkeun Komunitas Ahmadiyah di Qadian, India Inggris.
  • 1901Emilio Aguinaldo, présidén Républik Philipina kahijii, ditéwak di Palanan, Isabela, ku pasukan Jénderal Frederick Funston.
  • 1905 – Eleftherios Venizelos ngagero sangkan Krete jeung Yunani ngahiji, sarta ngamimitian naon nu kiwari nelah ku Révolusi Theriso.
  • 1918Perang Dunia I: Dina poé katilu Serangan Usum Mekar Jérman, Batalion Ka-10 Resimén West Kent Inggris diancurkeun sarta loba personélna nu jadi tahanan perang.
  • 1919 – Di Milan, Italia, Benito Mussolini ngadegkeun pagerakan pulitik Fasis.
  • 1933Reichstag ngaluarkeun Akte Pangbisa 1933, ngajadikeun Adolf Hitler minangka diktator Jérman.
  • 1939 – Pasukan Angkatan Udara Hongaria nyerang markas Angkatan Udara Slowakia di Spišská Nová Ves, nelasan 13 jalma sarta ngamimitian Perang Slowakia-Hongaria.
  • 1940 – Résolusi Lahore di jieun sabada Konvénsi Umum Taunan Liga Muslim India.
  • 1945Patempuran Okinawa: Kapal Angkatan Laut AS ngabombardir Pulo Okinawa, Jepang dina raraga persiapan keur serangan Sakutu; minangka pangtohaga-tohagana Perang Pasifik dina Perang Dunia II.
  • 1945 – Pausahaan Swallow Sidecar nu dipingpin ku William Lyons ganti ngaran jadi Jaguar.
  • 1956Pakistan jadi nagara républik Islam nu munggaran di dunia. Poé ieu kiwari dipiéling minangka Poé Républik di Pakistan.
  • 1978 – Pasukan UNIFIL kahiji narepi di Libanon, pikeun ngajaga kadaméyan di sapanjang Garis Biru.
  • 1982 – Pamaréntah Guatemala pingpinan Fernando Romeo Lucas Garcia dirugrugkeun dina hiji kudéta militer ku sayap kiwa Jénderal Efrain Rios Montt.
  • 1991 – Front Panggabungan Révolusioner nu didukung ku Front Patriotik Nasional Charles Taylor Liberia, nyerang Sierra Leone dina usahana ngarubuhkeun Joseph Saidu Momoh, nyeungeut kana 11 taun Perang Sipil Sierra Leone.
  • 1994 – Dina hiji pamilu nu lumangsung di Tijuana, kandidat présidén Méksiko, Luis Donaldo Colosio ditelasan ku Mario Alburto Martinez.
  • 1994 – Pasawat-pasawat AU Amérika ,F-16 jeung C-130 tabrakan di Markas AU Pope sarta tuluy marurag, nelasan 24 tentara AS nu di harandap. Kajadian ieu tuluy nelah ku sebutan musibah Green Ramp.
  • 1994 – Pasawat Aeroflot 593 ti Rusia murag ka Gunung Kuznetsk Alatau mountain, Provinsi Kemerovo, Rusia, nelasan 75 urang.
  • 1999 – Jalma basanjata nelasan Wakil Présidén Paraguay Luis Maria Anrgana.
  • 2003Patempuran Nasiriyah, patelak munggaran dina serangan ka Irak.
  • 2009 – Pasawat FedEx Express 80:  McDonnell Douglas MD-11 nu ngapung ti Guangzhou, Tionghoa, murag di Bandara Internasional Narita Tokyo, nelasan boh kaptén jeung co-pilot-na.
  • 2016 – Hasil panalungtikan GPR (Radar Panembus Lemah) ka makam Shakespeare di Garéja Triniti Suci di Stanford, nyimpulkeun yén kamungkinan tangkorak sastrawan éta geus aya nu maok.
  • 2018 — Présidén Péru Pedro Pablo Kuczynski mundur tina jabatanna di tengah-tengah skandal korupsi masal méméh dimakzulkeun ku Kongrés Péru nu loba dieusi ku oposisi.
  • 2019 – Pasukan Démokratik Syria dukungan AS nyatakeun kameunangan perang ti ISIS / ISIL sabada perang salila opat taun. Najan kitu, ISIS masih ngabogaan kumpulan-kumpulan leutik di sakuliah Syria jeung Irak.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Méteorologi Dunia

Tumbu luarÉdit