1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

7 Maret nyaéta poé ka-66 dina sataun (ka-67 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 309 poé.

KajadianÉdit

  • 1573 – Hiji perjangjian daméy ditanda tangan antara Kasultanan Utsmani jeung Républik Vénesia, mungkas Perang Utsmani-Vénesia sarta muguhkeun Siprus tetep dina kakawasaan Utsmani.
  • 1799Napoleon Bonaparte ngarebut Jaffa di Palestina sarta pasukanna maténi leuwih ti 2.000 tawanan Albania.
  • 1814Kaésar Napoleon I ti Perancis meunangkeun Patempuran Craonne.
  • 1876Alexander Graham Bell meunangkeun patén pikeun panyiptaan naon nu ku manéhna disebut minangka “telepon”.
  • 1900 – Kapal laut Jérman SS Kaiser Wilhelm der Grosse jadi kapal munggaran nu ngirimkeun sinyal tanpa kabel ka basisir.
  • 1902 – Perang Boer Kadua: Kaum Boer, dipingpin ku Koos de la Rey, nibankeun kaéléhan tohaga ka Inggris ti saprak dimimitianna perang, di Tweebosch.
  • 1936 – Ngawalan Perang Dunia II: Ngalanggar Pakta Locarno jeung Perjangjian Versailles, Jérman nempatan Rhineland.
  • 1945Perang Dunia II: Pasukan Amérika ngarebut Jambatan Ludendorff di saluhureun Leuwi Rhine di Remagen.
  • 1950 – Perang Tiis: Uni Soviét ngaluarkeun pernyataan nu ngabantah yén Klaus Fuchs téh mata-mata Soviét.
  • 1965 – Minggu Getih: Sakumpulan 600 jalma nu pawéy pikeun hak-hak sipil sacara brutal diserang ku pulisi nagara jeung pulisi local di Selma, Alabama.
  • 1967Majelis Permusyawaratan Rakyat Samentara (MPRS) nyabut mandat Sukarno minangka présidén Indonésia.
  • 1968Perang Viétnam: Amérika Sarikat jeung Militer Viétnam Kidul ngamimitian Operasi Truong Cong Dinh pikeun ngusir Viét Kong ti wilayah sabudeureun Mỹ Tho.
  • 1971 – Syéh Mujibur Rahman, pamingpin pulitik Pakistan Wétan harita (kiwari Bangladesh), ngirimkeun pidato 7 Maret-na nu basajarah di Tegal Rececourse (kiwari Suhrawardy Udyan) di Dhaka.
  • 1987 – Pangbantéyan Lieyu: Militer Taiwan ngabantéy 19 urang pangungsi Viétnam nu teu mawa pakarang di Donggang, Lieyu, Kinmen.
  • 1989 – Iran jeung Karajaan Inggris megatkeun hubungan diplomatik sabada paséa ngeunaan Salman Rushdie jeung novel kontroversial, Ayat-Ayat Sétan.
  • 2006Lashkar-e-Taiba mesatkeun sarangkéyan pangeboman di Varanasi, India.
  • 2007 – Kadurukna pesawat Garuda Indonésia nu kakara eunteup di Bandara Adi Sucipto, Jogjakarta, ti Jakarta, ngabalukarkeun palastrana puluhan panumpang nu di antarana aya sababaraha tokoh nasional.
  • 2009Real IRA nelasan dua soldadu Inggris jeung nyideraan dua urang sipil di Barak Massereene, korban munggaran ti pihak militer Inggris di Irlandia Kalér ti saprak réngséna The Troubles.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/March_7