1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

20 Maret nyaéta poé ka-79 dina sataun (ka-80 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 286 poé.

KajadianÉdit

  • 1602VOC diadegkeun, minangka panggabungan ti sababaraha pausahaan dagang Walanda nu silih saingan.
  • 1616Sir Walter Raleigh dibébaskeun ti Munara London sabada 13 taun dipanjara.
  • 1760Kahuruan di Boston ngancurkeun 349 wangunan.
  • 1800Alessandro Volta ngalaporkeun panimuan batré listrikna dina hiji surat ka Joseph Banks, présidén Masyarakat Karajaan London.
  • 1815 – Sakaburna ti Elba, Napoléon asup ka Paris bareng jeung 140.000 tentara rérguler sarta kira-kira 200.000 pasukan sukarélawan, ngamimitina “Saratus Poé” kakawasaanna.
  • 1848 – Revolusi Jérman 1848-49: Raja Ludwig I turun tahta.
  • 1854Partéy Républik di AS diadegkeun di Ripon, Wisconsin.
  • 1868 – Gorombolan Jesse James ngarampog $14.000 ti hiji bank di Russllville, Kentucky.
  • 1883Konvénsi Paris pikeun Panangtayungan Properti Industri ditarékeun.
  • 1890 – PM Karajaan Jérman Otto von Bismarck dieureunkeun ku Kaésar Wilhelm II.
  • 1913Sung Chiao-jen, nu ngadegkeun Partéy Nasionalis Cina, cidera dina hiji usaha panelasanna sarta tuluy maot dua poé ti harita.
  • 1915Albert Einstein medalkeun téori umumna ngeunaan rélativitas.
  • 1930KFC (Kentucky Fried Chicken) diadegkeun ku Kolonél Harland Sanders di North Corbin, Kentucky.
  • 1952Sénat AS ngasahkeun Perjangjian Kaamanan antara AS jeung Jepang.
  • 1956Tunisia merdéka ti Perancis.
  • 1964 – Pibakalan Badan Ruang Angkasa Éropa (singk. Inggris ESA), ESRO (European Space Research Organisation) diadegkeun numutkeun kasapukan nu ditarékeun tanggal 14 Juni 1962.
  • 1972The Troubles: Bom mobil Provisional IRA nu munggaran di Belfast, nelasan tujuh jalma sarta nyideraan 148 lianna di Irlandia Kalér.
  • 1987Administrasi Kadaharan jeung Obat nyatujuan obat anti-AIDS, AZT.
  • 1988Perang Kamerdékaan Éritréa réngsé ku meunangna Front Pangbébasan Rakyat Éritréa ka Komando Nadew dina Patempuran Afabet.
  • 1990 – Janda Ferdinand Marcos, Imelda Marcos, disidang pikeun alesan panyogokan, panilepan jeung panipuan.
  • 1993The Troubles: Bom Provisional IRA nelasan dua budak leutik di Warrington, Inggris. Nungtun kana protés massa, boh di Inggris boh di Irlandia.
  • 1995 – Aliran pamujaan Aum Shirikyo ngajalankeun serangan gas sarin di subway Tokyo, nelasan 13 jalma sarta nyideraan 6.200 lianna.
  • 1988Mike Tyson ngarubuhkeun Tony Tubbs dina ronde ka-2 dina parebutan gelar juara dunai kelas beurat.
  • 2000 – Jamil Abdullah Al-Amin, manten anggota Black Panther nu katelah ogé ku H. Rap Brown, ditéwak sabada nelasan députi shérif Georgia, Ricky Kinchen sarta nyideraan kalawan parna Députi Aldranon English.
  • 2003 – Wanci pasusubuh, AS tur tilu nagra séjénna (Inggris, Australia jeung Polandia) ngamimitian serangan ka Irak.
  • 2006 – Leuwih ti 150 soldadu Chad nemasing pati di Chad wétan ku anggota pangbarontak UFDC. Tujuan pangbarontak nyaéta hayang ngarubuhkeun présidén Chad, Idriss Déby.
  • 2012 – Saheunteuna 52 jalma palastra sarta leuwih ti 250 lianna taratu dina hiji galura serangan téror di sapuluh kota di Irak.
  • 2015Samagaha panonpoé, equinox jeung bulan super lumangsung dina poé nu sarua.
  • 2016Barack Obama jadi présidén munggaran AS nu nganjang ka Kuba ti saprak taun 1928.
  • 2019Pausahaan Walt Disney meuli 21st Century Fox nu Rupert Murdoch saharga $71 miliar.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Manuk Piit / Manuk Garéja Sadunya

Tumbu luarÉdit