1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

22 Oktober nyaéta poé ka-295 dina sataun (ka-296 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 70 poé.

KajadianÉdit

  • 1721Karajaan Rusia diproklamirkeun ku Tsar Peter I sanggeus sanggeus kasoranna Swédia dina Perang Great Northern.
  • 1746 – Kampus New Jersey (pijadieun Univérsitas Princeton) meunangkeun surat pangeusahanna.
  • 1884 – Observatorium Royal di Inggris diadopsi jadi méridian utama garis bujur.
  • 1934 – Di Liverpool Wétan, Ohio, FBI némbak tur maténi rampog bank sohor, Pretty Boy Floyd.
  • 1947 – Konflik Kashmir antara India jeung Pakistan dimimitian.
  • 1964Jean-Paul Sartre ti Perancis meunangkeun Hadiah Nobel Sastra, tapi nolak.
  • 2001Grand Theft Auto III dipedalkuen, jadi minangka vidio gim populér di sakuriling dunya, ogé nyulut kontrovérsi ngeunaan kaheurasan dina vidio gim.
  • 2005 – Pasawat Bellview Airlines 210 ragrag di Nigeria, korban 117 panumpangna.
  • 2007 – Serangan ka markas Anuradhapura ku 21 urang tentara Macan Tamil. Kabéh panyerang tiwas kajaba saurang. Dalapan kapal Angkatan Udara Sri Langka ancur jeung sapuluh ruksak.
  • 2014 – Michael Zehaf-Bibeau nyerang Parlemén Kanada, maténi hiji soldadu jeung tilu natuan tilu séjénna.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Paduli Gagap Intérnasional
  • Poé Santri Nasional

Tumbu luarÉdit