Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

28 Oktober nyaéta poé ka-301 dina sataun (ka-302 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 64 poé.

KajadianÉdit

  • 306 – Maxentius mroklamirkeun manéh minangka kaésar Romawi.
  • 312 – Kontstantin I ngéléhkeun Maxentius dina Patempuran Jambatan Milvian sarta jadi hiji-hijina kaésar Romawi di Kulon.
  • 1420Peking sacara resmi diréka jadi puser dayeuh dinasti Ming nalika pangwangunan Kota Larangan réngsé.
  • 1492Christopher Columbus ninceuk Kuba dina ékspédisi kahijina.
  • 1636 - Koloni Massachusetts Bay sapuk pikeun ngadegkeun kampus téologi nu satuluyna jadi Univérsitas Harvard.
  • 1707 - Lini Hōei ngabalukarkeun 5.000 urang perlaya di Jepang.
  • 1891 - Lini Mino-Owari, lini panggedéna dina sajarah Jepang, kajadian di Préféktur Gifu.
  • 1886 - Présidén Cleveland nyérénkeun Patung Liberty.
  • 1918 - Cekoslowakia merdéka ti Austria-Hongaria.
  • 1922 - Pasukan fasis Itali pimpinan Benito Mussolini ngajorag ka Roma sarta ngarebut pamaréntahan Itali.
  • 1928 - Déklarasi Sumpah Pemuda; Indonesia Raya munggaran dihaleuangkeun.
  • 1940 - Itali nyerang Yunani dina Perang Dunia Kadua.
  • 1948 - Paul Müller, élmuwan Swiss meunang Hadian Nobél dina widang Phisiologi jeung Pangobatan pikeun manggihan kagunaan inséktisida tina DDT.
  • 1962 - PM Nikita Khrushchev maréntahkeun panyabutan misil-misil Soviét di Kuba, dina Krisis Misil Kuba.
  • 1995 - Kahuruan di Statsion Karéta Bawah Taneuh Baku di Azerbaijan, 289 maot, 270 tatu.
  • 2009 - Bom dina hiji bazar di Peshawar, 117 tiwas sarta 213 tatu.
  • 2013 - Lima urang palastra sarta 38 séjénna tatu sanggeus hiji mobil nabrak barikade di Lapangan Tiananmén Cina.

Nu babarÉdit

1955Bill Gates, pangusaha Amérika, salah sahiji nu ngadegkeun Microsoft

1956Mahmoud Ahmadinejad, présiden Iran ka-6

1962 – Erik Thorstvedt, kiper Norwégia

1967Julia Roberts, artis Amérika

1969Ben Harper, musisi Amérika

1974Joaquin Phoenix, aktor Amérika

1980Alan Smith, pamaén bola Inggris

1981 – Milan Baroš, pamaén bola Céko

1984 – Obafemi Martins, pamaén bola Nigéria

Nu pupusÉdit

312 – Maxentius, kaésar Romawi (l. 278)

1952 – Billy Hughes, PM Australi katujuh (l. 1862)

1983 – Otto Messmer, animator Amérika (Felix the Cat) (l. 1892)

2006 – Trevor Berbick, tukang boksen Kanada kalahiran Jamaika (l. 1954)

2013 – Tadeusz Mazowiecki, PM Polandia (l. 1927)

2014 – Michael Sata, présidén Zambia ka-5 (l. 1937)

Poé peré /poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Sumpah Pamuda
  • Poé Animasi Intérnasional (ASIFA)

Tumbu luarÉdit