Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

17 Oktober nyaéta poé ka-290 dina sataun

KajadianÉdit

  • 1604 - Supérnova Képler kasawang dina rasi bintang Ophiuchus.
  • 1817 - Makam Fir'aun Seti I (Dinasti ka-19) katimu di Mesir.
  • 1861 - Urang Aborigin maténi salapan urang Eropah di tempat nu ayeuna disebut Springsure, Queensland Tengah, Australi.
  • 1888 - Thomas Edison maténkeun Phonografh Optik (filem munggaran).
  • 1907 - Marconi ngoperasikeun jaringan nirkabel komérsil trans-antlantik munggaran.
  • 1931 - Al Capone didakwa alatan ngangles pajak.
  • 1933 - Albert Eistein kabur ka Amérika, nyingkahan Nazi Jérman.
  • 1956 - Pusat Tanaga Nuklir komérsil munggaran dibuka ku Ratu Elizabeth II di Sellafield, Inggris.
  • 1956 - Bobby Fischer ngéléhkeun Donald Byrne tanding catur abad ieu.
  • 1970 - Front de libération du Québec (FLQ) nyulik jeung maténi wakil PM Kanada, Pierre Laporte.
  • 1973 - OPEC nerapkeun émbargo minyak ka nagara-nagara nu dianggapna ngabantuan Israél dina Perang Yom Kippur.
  • 1977 - Pasawat Lufthansa 181 nu dibajo ngadarat di Mogadishu. Para sandera antukna salamet.
  • 1979 - Bunda Theresa meunangkeun Hadiah Nobél Perdaméan.
  • 1989 - Lini 6,9SR Loma Prieta ngoyag Basisir San Francisco sarta Basisir Tengah, korban palastra 63 urang.
  • 2001 - Menteri Pariwisata Israél Rehavam Ze'evi tiwas dina serangan milisi FPL di Hotel Hyatt Yerusalem.
  • 2003 - Mimiti pangwangunan Gedong Taipei 101, hiji gedong panyakar langit 101 tingkat di Taipei nu jadi gedong pangjangkungna di dunia.
  • 2018 - Vladislav Roslyakov, mahasiswa umur 18 taun, nembakan 20 jalma semet ka maraot sarta natuan 70 séjénna di Kampus Politehnik Kerch di Krimea.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé pangingeut-ngingeutÉdit


Tumbu luarÉdit