Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

15 Oktober nyaéta poé ka-288 dina sataun (ka-289 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 77 poé.

KajadianÉdit

  • 1815 - Napoléon ngamimitian pangbuanganna di Saint Helena, Samudra Atlantik Kidul.
  • 1878 - Pausahaan Edison Electric Light (pibakaleun General Electric) mimiti operasi.
  • 1928 - Balon udara, Graf Zeppelin nggangeuskeun palayangan trans-atlantik kahijina, miang ti Jérman, ngadarat di Amérika.
  • 1951 - Ahli Kimia Méksiko, Luis E. Miramontes nganggeuskeun sintesis norethisterone, dasar pikeun pil KB.
  • 1954 - Badéi Hazel di Amérika Kalér maéhan 95 jalma jeung ngabalukarkeun banjir nepi ka Toronto.
  • 1979 - Perang sodara di El Salvador dimimitian.
  • 1987 - Kudéta militer di Burkina Faso, ku Blaise Compaoré ka Présidén Thomas Sankara.
  • 1990 - Pamingpin Uni Soviét Michael Gorbachev meunangkeun nobel perdaméan pikeun usahana ngurangan kaharénghéngan Perang Dingin.
  • 1994 - Pamaréntahan Clinton mulangkeun présidén Haiti kahiji nu kapilih sacara demokratis Jean-Bertrand Aristide ka nagrina.
  • 2006 - Lini 6,7SR di Kiholo Bay, ngoyagkeun Hawaii.
  • 2011 - Protés Global lumangsung, kailhaman ku Arab Springs.
  • 2013 - Lini Bohol di Philipina 7,2SR, saheunteuna 215 urang maraot.
  • 2016 - Saratus tujuh welas nagara nyatujuan Protokol Montreal pikeun ngurangan éfék karbon hidroflorida.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Ngumbah Leungeun Global
  • Poé Murid Dunia

Tumbu luarÉdit