Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

23 Oktober nyaéta poé ka-296 dina sataun (ka-297 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 69 poé.

KajadianÉdit

1955 – PM Ngô Đình Diệm ngéléhkeun Kaisar Bảo Đại dina hiji réferéndum sarta tuluy ngadegkeun Républik Viétnam.

1955 – Rakyat wewengkon Saar milih ngagabung ka Jérman manan ka Perancis dina hiji réferéndum.

1983 – Barak Marinir AS di Béirut ditarajang ku treuk bom, nelasan 241 personil militer AS dina perang sodara di Libanon. Hiji barak Perancis ogé dibom dina poé eta, nelasan 58 tentara.

1989Républik Hongaria sacara resmi ngagantikeun Républik Rakyat Hongaria nu komunis.

1991Perang Kamboja - Viétnam lekasan ku ditékenna Kasapukan Daméy Paris.

1993 – Bom sayap Povisional IRA ngabeledug ti heula di Belfast, maténi si juru bom jeung salapan jalma sipil.

1995 – Yolanda Saldívar divonis salah pikeun nembak mati tukang kawih Latin kasohor, Selena.

1998Israél jeung Otoritas Paléstina néken Mémorandum Wye River.

2002 – Milisi Chechnya ngarebut téatér Griya Budaya di Moskow sarta nyandera 700 jalma.

2004 – Lindu tohaga narajang Nilgata di Jepang Kalér, maténi 35 urang, natuan 2,200 sarta ngajadikeun 85.000 jalma leungiteun imahna.

2007 – Badéy narajang kilang minyak leutik Méksiko Kab 101. 22 jalma maot jeung tilelep dina mangsa panyalametan.

2011 – Lindu 7,2SR narajang Propinsi Van di Turki, korban 582 jalma, sarta nu tatu rébuan.

2011 – Déwan Transisi Nasional Libya dianggap jadi pangréngsé Perang Sodara di Libya.

2015 – Badéy Patricia narajang Méksiko, saheunteuna 13 urang maot sarta karugian matéri sajumlah $280 juta.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

  • 2011 – Marco Simoncelli, tukang balap motor Itali (l. 1987)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Mol (satuan kimia)

Tumbu luarÉdit