Buka ménu utama
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

20 Nopémber nyaéta poé ka-324 dina sataun (ka-325 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 41 poé.

KajadianÉdit

1739 – Awal Patempuran Porto Bello antara pasukan Inggris lawan Spanyol dina Perang Ceuli Jerkin.

1776 – Perang Révolusi Amerika: Pasukan Inggris ngadarat di Palisade (lamping) New Jersey, sarta tuluy nyerang Benteng Lee. Pasukan Kontinéntal mimiti mundur ngaliwatan New Jersey.

1820 – Hiji lauk paus pariuk nu beuratna 80 ton nyerang jeung ngelebuhkeun kapal laut Essex (kapal paranti moro lauk paus ti Nantucket, Massachusetts) 2.000 mil ti bojong kaler Amérika Kidul. (Sabagéan novel Herman Melville, Moby-Dick taun 1851 kailhaman ku kajadian ieu).

1910 – Francisco I. Madero ngamimitian Révolusi Méksiko ngalawan Présidén Porfirio Díaz.

1917Perang Dunia I: Patempuran Cambrai dimimitian: pasukan Inggris mimiti nyerang ka posisi Jérman tapi tuluy mundur kadeseh.

1940Perang Dunia II: Hongaria néken Pakta Triparti, sacara resmi gabung ka kakuatan Axis.

1943 – Perang Dunia II: Patempuran Tarawa (Operasi Galvanik) dimimitian: Marinir AS ngadarat di Atoll Tarawa di Kapuloan Gilbert sarta nandangan témbakan tohaga ti sanjata basisir jeung sanjata mesin Jepang.

1947 – Putri Elizabeth rarabi ka Létnan Philip Mountbatten, nu jadi Duke of Edinburgh, di Westminster Abbey di London.

1962 – Krisis Misil Kuba réngsé: Ngawales kana kapanujuan Uni Soviét pikeun mindahkeun misil-misilna ti Kuba, Présidén AS John F. Kennedy mungkasan karantina ka bangsa Karibia.

1968 – Béncana Tambang Farmington, sanjumlah 76 panambang palastra dina hiji jeguran di tambang Pausahaan Batu Bara Konsolidasi No. 9 di Farmington, Virginai Kalér.

1969 – Aktipis pribumi Amérika ngarebut kontrol Pulo Alkatras méméh tuluy dibuburak ku Pamaréntah AS dina 11 Juni 1971.

1974 – Kacilakaan fatal Boeing 747 nu munggaran kajadian nalika Pasawat Lutfhansa 540 murag nalika leupas landas ti Bandara Intérnasional Jomo Kenyatta di Nairobi, Kenya, nelasan 59 tina 159 jalma nu aya dina jero kapal.

1977Présidén Mesir Anwar Sadat jadi pamingpin Arab munggaran nu sacara resmi datang ka Israél nepungan PM Menachem Begin pikeun ngalalanyah pamustungan daméy.

1979 – Kurang leuwih 200 Muslim Sunni nyieun pakéwuh di Arab Saudi di Kabah, Mekah, wanci ibadah haji, sarta nahan 600 sandera. Pamaréntah Saudi meunang bantuan ti pasukan husus Pakistan pikeun mareman pakéwuh éta.

1985 – Microsoft Windows 1,0 dipedalkeun.

1990 – Andrei Chikatilo, salah sahaiji pamaténi serial paling remen di Uni Soviét, kacerek. Manéhna antukna ngaku geus milampah 56 kali panelasan.

1991Hélikopter Azerbaijan MI-8 nu mawa 19 urang tim misi panjaga perdaméan sarta pagawé jeung jurnalis ti Rusia, Azerbaijan jeung Kazakhstan, ditémbak murag ku pasukan militer Armenia di Distrik Khojavend, Azerbaijan.

1992Istana Windsor di Inggris kahuruan, ngakibatkeun karusakan leuwih ti 50 juta poundstérling.

1993 – Yakovlev Yak-42, pasawat Avioimpex no. 110 Makédonia ragrag di deukeut Ohrid, nelasan sakbeh 116 jalma dina jero kapal.

1994 – Pamaréntah Angola jeung pamungpang UNITA néken Protokol Lusaka di Zambia, ngeureunan perang sodara salila 19 taun. (Patempuran lokal masih lumangsung di taun hareupna).

1996 – Kahuruan di hiji gedong pakantoran Hongkong, nelasan 41 jalma sarta nyideraan 81 lianna.

2003 – Sanggeus pangeboman tanggal 15 Nopémber, bom kadua kajadian di Istambul, Turki, ngancurkeun kantor pusat Bank HSBC Turki jeung konsulat Inggris.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit