Buka ménu utama
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

23 Nopémber nyaéta poé ka-327 dina sataun (ka-328 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 38 poé.

KajadianÉdit

  • 1510 – Kampanye militer meunggaran Karajaan Ustmani ngalawan Karajaan Imereti (Kiwari Georgia kulon). Pasukan Ustmani nyerang puseur nagri Kutaisi.
  • 1889Jukebox munggaran dioperasikeun di Palais Royale Saloon di San Francisco.
  • 1924 – Edwin Hubble's manggihan yén Androméda "nebula" sabenerna mah kumpulan galaksi séjén di saluari Bima Sakti, dipublikasikeun munggaran di The New York Times.
  • 1939PD II: HMS Rawalpindi dilelepkeun ku kapal perang Jérman Scharnhorst jeung Gneisenau.
  • 1940 – PD II: Romania jadi panandatang Pakta Triparti, sacara resmi gabung ka kakuatan Axis.
  • 1946 – Armada laut Perancis ngabombardir Hai Phong, Viétnam, nelasan rébuan rakyat sipil.
  • 1955Kapuloan Cocos dipindahkeun pangawasaanna ti Karajaan Inggris ka Ustrali.
  • 1978Angin puyuh nelasan kurang leuwih 1.000 jalma di Sri Langka wétan.
  • 1980 – Lini 6.9 Mw  Irpinia ngoyag-ngoyag Itali kidul ku Intensitas Mercalli maksimum X (Ekstrim), nelasan 2.483-4.900 jalma sarta natuan antara 7.700-8.934 jalma.
  • 1985 – Jalma basanjata ngabajo pasawat EgyptAir Flight 648 rute Athéna ka Kairo. Nalika kapal ngadarat di Malta, pasukan komando Mesir nyerbu ka jero kapal, tapi antukna 60 jalma palestra dina serangan éta.
  • 1992Telepon pinter munggaran, Simon IBM, diwawanohkeun di COMDEX di Las Vegas, Nevada.
  • 1993 – Rachel Whiteread meunangkeun boh panghargaan Hadiah Turner sajumlah £20.000 pikeun artis modérn Inggris ogé panghargaan Yayasan seni K sajumlah £40.000 pikeun artis panggoréngna taun éta.
  • 1996 – Pasawat Ethiopian Airlines Flight 961 dibajo sarta tuluy murag di Samudra India béh ditueun basisir Komoro sanggeus béakkeun bengsin, nelasan 125 jalma.
  • 2001 – Konvénsi ngeunaan Kajahatan Cyber ditaréken di Budapest, Hongaria.
  • 2003 – Révolusi Mawar: Présidén Géorgia Eduard Shevardnadze mundur sabada mangminggu-minggu protés massa alatan pamilihan umum nu céda.
  • 2006 – Béréndélan pangeboman nelasan saheunteuna 215 jalma sarta natuan 257 séjénna di Kota Sadr, ngajadikeun kajadian éta serangan sékterian pangmautna kadua ti dimimitianna Perang Irak taun 2003.
  • 2007MS Explorer, hiji kapal pangjalajah nu ngangkut 154 jalma, tikelebuh di Samudra Antartik di kiduleun Argéntina sabada neunggar barangkal és di deukeut Kapuloan Shetland Kidul. Teu aya korban jiwa.
  • 2009 – Pangbantéan Maguindanao lumangsung di Ampatuan, Maguindanao, Philipina.
  • 2010 – Bombardir Yeonpyeong: Serangan artileri Koréa Kalér maténi dua rakyat sipil sarta dua marinir di Pulo Yeonpyeong Koréa Kidul.
  • 2011Arab Spring: Sabada sawelas bulan protés di Yaman, présidén Yaman Ali Abdullah Saleh néken kasapukan pikeun nyérénkeun kakawasaan ka wakil présidén, minangka gagantina manéhna meunang kawedukan hukum.
  • 2015 – Pasawat Angkasa Luar New Shepard, Blue Origin, jadi hiji pasawat luar angkasa munggaran nu hasil ngapung ka luar angkasa tuluy balik deui ka bumi pikeun hiji pangdaratan vértikal nu kakontrol.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré /poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit