Buka ménu utama

Usép Romli nyaéta salah sahiji pangarang Sunda.[1] Lahir taun 1949, di Limbangan, Garut.[1] Tamat SPG Negeri Garut, ditugaskeun jadi guru SD di wewengkon Kecamatan Kadungora (ayeuna Kecamatan Cibiuk), 1966-1983.[1] Terus diangkat jadi kepala Sub-sèksi Pendidikan Bahasa Daerah SD, Dinas P dan K Prov. Jawa Barat (1983).[1] Menta eureun tina PNS, lantaran hayang sapinuhna icikibung dina dunya kapangarangan jeung kawartawanan.[1] Terus jadi wartawan Pikiran Rakyat Bandung. [1] Kungsi ngajalankeun tugas jurnalistik ka sawatara patempatan anu harénghéng ku perang.[1] Kayaning Irak, Paléstina, Israél, Afghanistan, Bosnia-Hérzégovina (1989-1994), jsb.[1] Kaasup Acéh jaman DOM (1992) jeung Ambon katut sakuliah Maluku waktu uru-ara Islam-Kristen (2000).[1] Kungsi deuih ngalanglang Èropa Wétan, jeung nagara-nagara nu kungsi jadi puseur kajayaan umat Islam, saperti Afrika Kalér, Spanyol, India, Turki, Mesir, Yaman, Iran,Asia Tengah jeung sajabana. [1] Karya-karyana boh dina basa Sunda boh dina basa Indonesia, nu geus mangrupa buku, kurang leuwih 30 judul.[1] di antarana Ceurik Santri (kumpulan carpon), Jiad Ajengan (kumpulan carpon), Paguneman jeung Fir'aon (kumpulan carpon), Dulag Nalaktak (kumpulan humor), Oray Bedul Macok Mang Komod (kumpulan humor), Percikan Hikmah (anékdot sufistik), Zionis Israél di balik Serangan AS ke Irak (analisa), Béntang Pasantrén (novel), Dalingding Angin Janari (novel). Nu baris terbit, kumpulan carita tarjamahan ti Rusia, Amérika, jeung Iran Kahadéan Manusa. [1] Dina organisasi kamasarakatan, jadi anggota pangurus Déwan Masjid Indonesia (DMI) Jawa Kulon, panaséhat Lajnah Ta'lif wan Nasr PWNU Jabar, Ketua MUI Kecamatan Cibiuk, Garut, sarta pembimbing ibadah haji umroh di Biro Perjalanan Haji Umroh "Megacitra" jeung KBIH "Mega Arafah" Bandung.


Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l Romli Usep, Sanggeus Umur Tunggang Gunung. 2009. Bandung: Kiblat