Buka ménu utama
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

15 Nopémber nyaéta poé ka-319 dina sataun (ka-320 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 46 poé.

KajadianÉdit

  • 1978 – Pasawat séwaan Douglas DC-8 murag deukeut Kolombo, Sri Langka, korban maot 183 urang.
  • 1979 – Hiji pakét ti Unabomber Ted Kaczynski mimiti ngaluarkeun hasup dina jero kargo, nahan pangapungan ti Chicago ka Washington DC, maksa pasawat ngadarat darurat.
  • 1983 – Républik Turki Siprus Kalér nyatakeun merdéka. Diaku ngan ku Turki wungkul.
  • 1985 – Saurang asistén panaliti cidera nalika hiji pakét ti Unabomber nu ditujukeun keur saurang professor di Universitas Michigan ngabeledug.
  • 1988Nagara Merdéka Palestina diproklamirkeun ku Déwan Nasional Palestina.
  • 1988 – Labél dagang munggaran, Max Havelaar, dipedalkeun di Walanda.
  • 1990 – Républik Rakyat Komunis Bulgaria dibubarkeun sarta hiji pamaréntahan républik anyar diwangun.
  • 2000 – Pasawat séwaan Antonov An-24 murag sabada leupas landas ti Luanda, Angola, nelasan leuwih ti 40 jalma.
  • 2003 – Poé kahiji pangeboman Istambul, dua bom mobil ngajojo dua sinagog, ngajelegur, maténi 25 jalma sarta natuan kurang leuwih 300 séjénna.
  • 2006Al Jazeera bahasa Inggris disiarkeun ka sakuliah dunia.
  • 2007Angin puyuh Sidr narajang Bangladesh, nelasan kira-kira 5.000 jalma sarta ngancurkeun bagéan leuweung bakau panglegana di dunia, Sundarbans.

Nu babarÉdit

  • 1887 - Hitoshi Ashida, Perdana Mentri Jepang ka-47
  • 1891 – Erwin Rommel, marsekal Jérman (td. 1944)
  • 1935Try Sutrisno, waprés Indonésia ka-6
  • 1945 – Anni-Frid Lyngstad, panyanyi Swédia kalahiran Norwégia (ABBA)
  • 1946 – Aburizal Bakrie, pangusaha, politisi Indonésia
  • 1950 – Iie Sumirat, atlét batminton Indonésia
  • 1951 – Beverly D'Angelo, artis, panyanyi jeung produser Amérika
  • 1967 – Gustavo Poyet, pamaén bola Uruguay
  • 1970 – Patrick M'Boma, pamaén bola Kamerun
  • 1972 – Jonny Lee Miller, aktor Amérika-Inggris
  • 1974 – Chad Kroeger, gitaris, vokalis Kanada (Nickleback)
  • 1976Sule, komédian, aktor Indonésia
  • 1977 – Sean Murray, aktor Amérika
  • 1979 – Brett Lancaster, atlét balap sapedah Australi
  • 1985 – Lily Aldridge, model Amérika
  • 1991 – Shailene Woodley, artis Amérika
  • 1991 – Billy Davidson, aktor Indonésia
  • 1992 – Minami Minegishi, panyanyi Jepang (AKB48)
  • 1993 – Paulo Dybala, pamaén bola Argéntina

Nu pupusÉdit

1630Johannes Kepler, astronom Jérman (l. 1571)

1917 – Émile Durkheim, sosiolog Perancis (l. 1858)

1949 – Narayan Apte, nu maténi Mahatma Gandhi (l. 1911)

1949 – Nathuram Godse, nu maténi Mahatma Gandhi (l. 1910)

Poé peré/ poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit