Maung Totol Sunda.jpgOwa Jawa.jpg
Surili.jpgHeulang Jawa.jpg

Sato Sunda minangka sebutan pikeun rupa-rupa sato anu bisa kapanggih di Tatar Sunda (Jawa Kulon, Banten & Jakarta). di antara sato-sato ieu, aya anu ngan bisa dipanggihan di Tatar Sunda wungkul, upamana badak cula hiji (Rhinoceros sondaicus), surili (Presbytis sp.), jeung maung totol (Panthera pardus)[1].

Sawatara rupa sato lianna mangrupa ingon-ingon anu ilahar dipiara ku para patani, saperti embé, domba, sapi, kuda, jeung sajabana. Sato lianna bisa ogé mangrupa sato nu diingu di imah-imah, saperti ucing, anjing, jeung rupa-rupa manuk.

Rupa-rupa Sato SundaÉdit

Di handap ieu didaptarkeun rupa-rupa sato Sunda.

Mamalia (Mammalia)Édit

LaukÉdit

Reptil (Reptilia)Édit

Ampibi (Amphibia)Édit

Gegeremet (Insecta)Édit

Manuk (Aves)Édit